Kategoria: Medycyna, zdrowie i uroda -> Zdrowa żywność Kraj: Polska Polecane produkty [Polska]Miód lipowyBardzo cenny i poszukiwany miód gatunkowy.
Miody z lipy mają barwę od zielonkawożółtej do jasnobursztynowej oraz bardzo charakterystyczny, lekko szczypiący smak.
Kwiaty lipy zawierają olejki eteryczne, które trafiając dzięki pszczołom do miodu sprawiają, że miód lipowy wykazuje działanie przeciwgorączkowe, przeciwskurczowe, uspokajające i wykrztuśne.[...] [Polska]Oliwki z korniszonami LA SEVILLANAZielone oliwki nadziewane korniszonami (350 ml) LA SEVILLANA.
Oliwki są jednym ze składników najpopularniejszej i najzdrowszej z diet, diety śródziemnomorskiej.
Oliwki "La Sevillana" dojrzewają w wiekowych gajach oliwnych w pełnym hiszpańskim słońcu. Wieloletnia tradycja, morski klimat, oraz staranny proces selekcji zapewniają najlepszą jakość i niepowtarzalny smak naszych oliwek.[...] [Polska]LECYTYNA 1200 forte NATURKAPSSkład
Lecithinum 1200 mg
Działanie
Lecytyna jest naturalną substancją fosfolipidową otrzymywaną z oleju sojowego. Stanowi niezbędny składnik prawidłowej komórki i bierze udział w różnych procesach przemiany materii w organizmie. Jej składniki wchodzą w skład błon komórkowych, m.in. neuronów i struktur wewnątrzkomórkowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe wchodzące w skład lecytyny sprzyjają normalizacji poziomu cholesterolu oraz trójglicerydów, przez co zapobiegają[...] [Polska]Miód gryczanyMiód pozyskiwany z białych lub różowych kwiatów gryki, kwitnących w lipcu i sierpniu.
Jest to typowy ciemny miód letni o brawie jasnobrunatnej z lekko czerwonawym odcieniem. Przy dostępie światła w trakcie przechowywania miód staje się ciemnobrunatny, prawie czarny i dlatego uważany jest za najciemniejszy ze wszystkich miodów.
Ma bardzo intensywny i przyjemny zapach kwiatów gryki, smak charakterystyczny: ostry, słodki i lekko piekący.[...] [Polska]Miód spadź iglastaMiód tradycyjnie polski, najbardziej ceniony w kraju i za granicą.
Wśród miodów spadziowych najczęściej spotyka się czysty gatunkowo miód ze spadzi iglastej.
Miód ten charakteryzuje lekko żywiczny zapach, przypominający woń jodły; w stanie płynnym ma zabarwienie ciemnozielone, jest przy tym kleisty i ciągliwy.
Miody spadziowe zawierają znacznie więcej soli mineralnych, kwasów organicznych, a także inhibin niż miody nektarowe.[...] |
|