www.lena2.maxtrader.pl MaxTrader - Products. Companies. Trade leads.

[Polska]Mieszanka ciasta pó?francuskiego

Przeznaczona jest do wyrobu delikatnych i wykwintnych wypieków, które powinny charakteryzowa? si? du?ym i równomiernym uwarstwieniem bez komór powietrznych z dobrze zwi?zanym t?uszczem.


SPOSÓB PRZYRZ?DZANIA

MIESZANKA CIASTA PÓ?FRANCUSKIEGO - 2800 g
JAJA - 500 g
DRO?D?E - 200 g
ZIMNA WODA - 100 g
MARGARYNA SPECJALISTYCZNA DO CIAST FRANCUSKICH - 2300 g


Wszystkie sk?adniki oprócz margaryny miesza? 2 min. na ?rednich obrotach lub 1 min. na szybkich obrotach. Ciasto i margaryna powinny mie? tak? sam? konsystencj?. Ciasto rozwa?kowa? na kwadrat o wymiarach 40 x 40 cm, roz?o?y? margaryn?, zawijaj?c w ciasto i rozwa?kowa? do grubo?ci12-15 mm ( powtórzy? czynno?? dwukrotnie). Po ostatnim rozwa?kowaniu ciasto rozwa?y? wed?ug ??danych wielko?ci, przykry? foli? i sch?odzi? przez oko?o 20 minut. Ciasto formowa? w odpowiednie kszta?ty. Jako nadzienie zalecamy krem budyniowy "Pudding". Uformowane ciastka k?adziemy na uprzednio przygotowane blachy i pozostawiamy do garowania na 45 minut w temp. 34 C i wilgotno?ci 70 %. Wyro?ni?te ciastka smarujemy wod? z jajkiem i pieczemy oko?o 15 minut w temp. ok. 230 C.


Opakowanie - standard worki 25 kg lub na ?yczenie klienta.


Dodatkowe informacje:

Miejsce produkcji:Polska
Cena:Zapytaj o cenÄ™
Opakowania:25 kg

Kategoria: Artyku?y spo?ywcze -> Dodatki do ?ywno?ci



Lena2

Ulica:Wroc?awska 53-59
Miasto:Kalisz
Kod pocztowy:62-800
Region:wielkopolskie
Kraj:Polska
Telefon: +48 62 762 09 13
Faks: +48 62 762 09 13

Internet

Prezentacja:www.lena2.maxtrader.pl

Osoba kontaktowa

ImiÄ™ i Nazwisko: Tomasz Chlebowski
Telefon komĂłrkowy: +48 502 751 759