Kursy walut: 1 EUR = 4.29 PLN; 1 USD = 3.58 PLN [więcej...]
Darmowa bramka SMS
Język: polski english

Szukane słowo: [wyszukiwanie zaawansowane]

Kategoria: Maszyny i urządzenia -> Maszyny dla przemysłu spożywczego

Kraj: Wszystkie

Wyświetl produkty prezentowane w jezykach: Wszystkie | polski | angielski

Polecane oferty

[Polska]Linia do produkcji serka typu "cottage cheese"

W skład linii wchodzą urządzenia przeznaczone do: - przygotowania surowców do produkcji (mleko, śmietanka, woda technologiczna) - układy pasteryzacyjne - produkcji ziarna - zbiorniki magazynowe śmietanki i wody technologicznej, wanny, creamery. Wszystkie urządzenia wyposażone są w automatyczne systemy sterowania, zapewniające łatwość ich obsługi, bezpieczeństwo personelu, jak również powtarzalność procesu technologicznego. Urządzenia połączone są ze sobą instalacjami[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Automatyczna linia do produkcji sera

Obram oferuje urządzenia oraz kompletne linie technologiczne do produkcji różnych rodzajów sera: - sery miękkie - sery półmiękkie o krótkim okresie dojrzewania - sery półtwarde i twarde typów: holenderskiego, szwajcarskiego i tylżyckiego. Ser produkowany jest wg technologii formowej, z indywidualnym prasowaniem każdej sztuki sera z zastosowaniem form lub multiform z tworzywa sztucznego. KOMPLETACJA AUTOMATYCZNEJ LINII DO PRODUKCJI SERA Przygotowanie surowca: 1. Tankosilosy[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Automatyczna linia do produkcji twarogu

Linia przeznaczona jest do produkcji twarogu w technologii bezchustowej, z wykorzystaniem multiform twarogowych produkcji Obram. Wszystkie urządzenia technologiczne powiązane są ze sobą systemem transportowym form twarogowych. Taki sposób konstrukcji linii pozawala na osiąganie dużych wydajności produkcyjnych przy stosunkowo niewielkiej powierzchni zabudowy. Obróbka technologiczna mleka odbywa się w kotle koagulacyjnym. Odpowiedniej dojrzałości skrzep twarogowy poddawany jest[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Urządzenia procesowe

W ofercie Obram znajduje się wiele urządzeń procesowych. Podstawowe z nich to: - Stacje mycia C.I.P. - Pasteryzatory: mleka, śmietanki, serwatki, wody technologicznej i inne - Termizatory - Układy do odzysku ciepła - Układy membranowe STACJE MYCIA C.I.P. Stacje mycia OBRAM przeznaczone są do mycia i dezynfekcji chemicznej wyposażenia technologicznego, zbiorników procesowych oraz rurociągów technologicznych w zakładach przemysłu spożywczego w systemie zamkniętym C.I.P. Budowa[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Klipsownice półautomatyczne pneumatyczne

Klipsownice półautomatyczne pneumatyczne - typ PA-90-J (na wózku jezdnym) Półautomat podwójnego klipsowania stosowany w małych i dużych zakładach przetwórstwa spożywczego. Przystosowany do wszystkich typów osłonek o kalibrze 30-100 mm, a dla osłonek poliamidowych także większych średnic. Klipsownice półautomatyczne są mechanicznie sprzężone z nadziewarką (pompą farszu), a poprzez połączenie elektryczne steruje pracą nadziewarki - przekazując jej sygnał podania[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Pasteryzator rurowy

Wykorzystując swoje doświadczenie w budowie rurowych wymienników ciepła, konstruktorzy z KATES zastosowali własne rozwiązanie systemu rur, pozwalające na zmniejszenie gabarytów całego urządzenia, uniknięcie naprężeń cieplnych wynikających z dużych różnic temperatur przepływających czynników oraz co najważniejsze, stworzenie wąskiej strugi obrabianego cieplnie produktu. Ten ostatni warunek pozwala na zachowanie dużej burzliwości przepływu nawet gęstej cieczy, a[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Mieszalnik homogenizujący

Mieszalnik homogenizujący jest przeznaczony dla przemysłu farmaceutycznego, kosmetycznego spożywczego i wszędzie tam, gdzie należy wymieszać składniki o różnych gęstościach , skrajnych lepkościach, w atmosferze gazu obojętnego lub próżni, w dowolnie wybranej temperaturze. Otrzymany produkt zawsze jest jednorodny, a dodawane proszki są roztarte i rozpuszczone , lub tworzą jednolitą zawiesinę Urządzenie pozwala na prowadzenie procesu w warunkach aseptycznych, w pełni kontrolowanych[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Mieszalnik kompaktowy

Mieszalnik kompaktowy - opis standartowego urządzenia * homogenizator grzebieniowy zamontowany w dnie zbiornika z obrotami regulowanymi płynnie do 2800 obr/min, szczelina między częścią obrotową i stałą 0,2mm; * mieszadło wolnoobrotowe ramowe ze skrobakami teflonowymi: * płaszcz grzewczy parowy; * izolacja z wełny mineralnej; * płaszcz izolacyjny ze stali 304 AISI spawany szczelnie; * właz zsypowy DNI 50; * króciec wlotowy technologiczny ; [...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Zmywarki

Zmywarki do koszy piekarniczych oraz drobnych urządzeń piekarniczych /tace, rózgi, haki i inne/ o różnych wielkościach i wydajnościach. ZMYWARKI PRZELOTOWE Myjka składa się z: strefa mycia, strefa płukania. Istnieje także możliwość zainstalowania tunelu suszącego. Myjka do pojemników w zależności od potrzeb może być podgrzewana parą – typ MP lub grzałkami elektrycznymi – typ ME. Wymienione urządzenia są urządzeniami nowymi spełniającymi wymagania norm[...]

2017-09-20Szczegóły...

[Polska]Piece

Różnego rodzaju piece, między innymi: * piece wsadowe, * piece obrotowe, * piece tunelowe, * piece konwekcyjne /cukiernicze, piekarnicze, gastronomiczne/. Proponujemy Państwu piece o różnej powierzchni wypiekowej, w zależności od Państwa potrzeb i możliwości produkcyjnych. Podobnie jak wielkość pieca możemy dostosować się jeśli chodzi o rodzaj zasialania /energia elektrycznam gaz, olej/.[...]

2017-09-20Szczegóły...



Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję